Az elmúlt hét nap alatt lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban

2021.04.14. 08:23

Az elmúlt egy héten a világon Magyarországon haltak meg legtöbben lakosságarányosan a koronavírus miatt – derül ki az erről szóló statisztikákból. Ha pedig a járvány kezdete óta számolunk lakosságarányosan, akkor a világon a második legtöbben haltak meg az országban a koronavírus okozta szövődmények következtében. Egyedül Csehország előz meg minket világszinten az utóbbi szempontjából.

Minden egymilliomodik magyarra 2426 halott jut, ha a járvány kezdete óta számolunk. Ha pedig csak az elmúlt egy hetet nézzük, akkor ez a szám 164,79, míg az Magyarország után következő Csehországé 131,78. 

Korábban írtunk arról, hogy a Magyar Orvosi Kamara szerint a lélegeztetőgépen lévő betegek több mint 90 százaléka meghal. Az Országos Kórházi Főigazgatóság volt főigazgató-helyettese, Takács Péter szerint az arány körülbelül 80 százalék.

Kapcsolódó

A lélegeztetettek 80 százalékát nem tudják megmenteni

A DK szerint a kormány egészségügy-ellenes politikája a felelős ezért.

Ami az oltást illeti, Magyarország nagyon jól áll a második olyan tagországként az Európai Unióban, ahol az emberek több 25 százaléka megkapta már a koronavírus elleni vakcina első dózisát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport