Talán egyéni rekordra hajtott az a tolvaj, aki négy nap alatt hét helyre tört be

2021.04.16. 19:02

Kifosztás és lopás bűntett miatt nyomoznak az ellen a tizenkilenc éves edelényi férfival szemben, aki április 11. és 14. között hét különböző ingatlanba hatolt be és ezekből különféle dolgokat lopott el – olvasható a rendőrség portálján

A police.hu beszámol róla, hogy az 2021. április 14-én az edelényi járőrök lakossági jelzésre egy helyi családi házhoz mentek, ahonnan egy férfi szerszámokat akart ellopni, ám eközben megzavarták, ezért kereket oldott.

A rendőrök alig kezdték meg a tolvaj felkutatását, miközben újabb bűncselekményről érkezett bejelentés. Újabb családi házba törtek be és az alvó házigazda mellől elvitték annak mobiltelefonját, illetve cigarettáját.  A járőrök itt is a helyszínre siettek, majd gyors adatgyűjtést után öt percen belül igazoltattak egy közeli utcában gyalogló férfi, akinél megtalálták az eltulajdonított tárgyakat.

Az elfogott férfi elismerte a két bűncselekmény elkövetését, illetve további öt lopásról is beszámolt. Elmesélte a rendőröknek, hogy helyi ingatlanokból és azok udvarán parkoló nyitott autókból lopott el különböző kéziszerszámokat és elektronikai cikkeket.

A tolvajt a nyomozók őrizetbe vették, illetve további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban is vizsgálják a férfi esetleges szerepét.