Kisüt a nap, aztán csúnyán beborul

2021.04.16. 06:21

Péntek reggel, délelőtt a keleti tájakat kivéve még hosszabb időre kisüt a nap, ám erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánra ezek a gomolyok ellaposodnak, szétterülnek, így akkor már erősen felhős égkép lesz a jellemző.

Számottevő csapadék nem várható, néhol, nagyobb eséllyel északkeleten, lehet csak gyenge záporeső. Az északnyugati szelet szinte mindenhol élénk, a Nyugat-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő  közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek estétől az ország északi felén nagyobb területen csökken a felhőzet, délebbre viszont marad a felhős idő. Csapadék nem valószínű. A szél jelentősen veszít erejéből, néhol átmenetileg szélcsend is várható. A hőmérséklet hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul, a Duna–Tisza-közén és az Északi-középhegységben van nagyobb esély fagyra.

Szombaton sok gomolyfelhőre számíthatunk, amelyek jobban össze is állhatnak. Eközben dél felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, estefelé pedig már felhőzetvastagodás is valószínű. Napközben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérik. A délutáni órákban általában 10, 15 fok között alakul a hőmérséklet.