Ellenanyag-vizsgálatot javasol minden beoltottnak Ujhelyi István

2021.04.18. 09:25

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az Indexnek is eljutottat nyílt levelében arra kéri az Orbán-kormányt, hogy az minden beoltott állampolgárnak biztosítson ellenanyag-tesztet. Ez szerinte meggyőzné az oltóanyagok hatékonyságáról a lakosságot és növelné az oltási hajlandóságot, illetve segítség lenne azoknak is, akik az enyhítésekről döntenek.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a helyzet továbbra sem játék. Hatgyermekes édesapaként, mint azt írta, nehéz felelős és jó döntést hozni arról, hogy engedje-e az ember a gyermekét közösségbe, mert még mindig naponta közel háromszáz halottja van a koronavírusnak. Szerinte a Fidesz képtelen a társadalmi párbeszédre fontos kérdésekben, és

nem tudja levetkőzni a az arroganciát, a kioktatást és a felsőbbrendű kivagyiságot

– fogalmazott.

Mint ismert, az Orbán-kormány úgy döntött, hétfőtől újra tantermekben tanulhatnak az alsósok, és kinyithatnak az óvodák is. Ujhelyi István úgy véli, a Fidesz csak részben hallgatta meg az egészségügyi szakembereket, pedagógusokat, szülőket és diákokat, akik a teljes jelenléti oktatás elhalasztását kérték a kormánytól.