Öngyilkossági kísérletet akadályoztak meg a rendőrök Szendrőládon

2021.04.22. 13:50

A vonat elé akarta vetni magát egy férfi a szendrőládi vasútállomáson, azonban a kiérkező rendőröknek sikerült a férfit a tervéről lebeszélni – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. április 21-én 14 óra 20 perckor tett egy mozdonyvezető bejelentést. A telefonáló elmondta a rendőröknek, hogy 

a szendrőládi vasútállomás közelében egy férfi áll a síneken és felszólítására sem hajlandó elmenni onnan, így ő nem tud a szerelvénnyel továbbhaladni.

A kiérkező járőrök megtalálták a huszonnyolc éves férfit, aki elmondta az egyenruhásoknak, hogy magánéleti problémái miatt szánta el magát a végzetes lépésre.

Az egyenruhásoknak sikerült a zavart, illetve elkeseredett férfival a megfelelő hangot megtalálni, aki rábeszélésükre elhagyta a síneket, ezután mentőt hívtak hozzá a rendőrök.

A mentőszolgálat munkatársai a krízishelyzetbe került személyt további ellátása céljából kórházba szállították. 

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.