Ezt a fesztivált már biztos, hogy megrendezik idén

2021.04.27. 15:25 Módosítva: 2021.04.27. 15:25

A Bánkitó Fesztivált idén az eredetileg tervezett 2021. július 8–10. közötti időpontban rendezik meg Bánkon, a tó körül – közölték a szervezők a hvg.hu-val. A lapnak azt is elmondták, hogy a bizonytalan körülmények ellenére nagyon bíznak benne, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni.

„Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek, és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink” – fogalmazott Oláh Kata, a fesztivál ügyvezetője.

Beszélt arról is, hogy ezúttal kisebb, házibuli-hangulatot idéző fesztiválra készülhetnek a látogatók. A jelenlegi tervek szerint két helyen lesz élő zene, egy helyen pedig elektronikus zenei helyszín lesz. Idén hazai zenekarok biztosítják majd a bulit, míg a színház, civil-kult részlegen régi-új helyszínek lesznek a falu nyilvános tereiben. 

Aki szeretne fesztiválozni, jobb lesz, ha siet a jegyvásárlással, ugyanis miután elmaradt a tavalyi fesztivál, sokan döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket 2021-re, ezért és a korlátozott kapacitás miatt idén nem terveznek rengeteg jegyet értékesíteni. Bérletet például csak a hírlevél-feliratkozók tudnak majd venni.