Bernát, Felícia
EUR 384,91 Ft
USD 363,95 Ft
8 °C
30 °C

Már a 16–18 éves fiatalokat is lehet regisztrálni oltásra

2021.04.30. 10:29

Mostantól már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra a Vakcinainfo honlapon. A 16–18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával. Az oltás a 16. életévet betöltött fiataloknak adható. Az oltás részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben.

Arra kérik a szülőket, törvényes képviselőket, hogy minél előbb regisztrálják az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekeiket. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy mindenki pontosan adja meg a személyes adatait és elérhetőségét. Az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinni. Aki nem töltötte be a 16. életévet, annak nem érvényes a regisztrációja, a 16 év alattiak oltása ugyanis még nem engedélyezett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek