Az iskola udvarát is eladná Újbuda önkormányzata

2021.05.03. 16:33
Felpörgette a XI. kerület az ingatlaneladásokat, a Bocskai úti általános iskola zöld felülete hamarosan építési telekké változhat.

Ma zárult le a pályázat, amely a nem túl figyelemfelkeltő „Pályázat a Bocskai út 47-49. – Badacsonyi utca 30. szám alatt található ingatlan értékesítésére″ címet viseli. Csakhogy ez a telek történetesen a Bocskai úti általános iskola udvara, az egyetlen nagyobb zöld felület a környéken - hívta fel rá a Mandiner a figyelmet.

A Momentum köznevelésért és városfejlesztésért felelős alpolgármestere, Orosz Anna a kampányában még a „nekik beton, nekünk zöld” kampányszlogent használta.

Bár tudtuk, hogy a pályáztatást követ egy eladásról szóló testületi döntés, hibáztunk abban, hogy a telek jelenlegi építési engedéllyel történő pályáztatását megszavaztuk. Ezért elnézést kérünk a helyiektől!

- írta Orosz, hozzátéve, hogy szerintük az ingatlanok értékesítését csak utolsó megoldásként, a körülményeket ingatlanonként egyedileg vizsgálva, az érintett helyiek véleményét meghallgatva szabad elhatározni. Az iskolaudvar területét a lap információja szerint egyébként már 2010 előtt is szerette volna megszerezni a Móra Kiadó tulajdonosaként azonosított ingatlanbefektető, ám akkor a helyi lakók kifejezett tiltakozása miatt meghiúsult. A mostani eladási tervet semmilyen helyi érdekegyeztetés nem előzte meg. Azóta az érintettek online petíciót indítottak a kiárusítás ellen.

A szóban forgó iskolaudvar mellett László Imre polgármester a vészhelyzeti jogkörével élve a Ménesi úton, a korábban fogyatékkal élő fiatalok számára nappali ellátást biztosító-, később pedig kulturális célra pályáztatott villaépület mellett egy nagyobb ősfás zöldterületet is dobra verne az Ulászló utcában.