Dobrev Klára elárulta, milyennek kell lennie a következő miniszterelnöknek

2021.05.03. 22:00

Vasárnap jelentették be hivatalosan, hogy Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjét indítja a párt az előválasztáson a miniszterelnök-jelölti tisztségért. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában a politikus azt mondta, hogy mindent meg kell tenni a kormányváltásért, mivel itt van tízmillió ember, akinek a következő évei azon múlnak, hogy az országot jól vagy rosszul kormányozzák.

Szerinte a mostani kormány nem bízik az orvosokban, de még a saját, fideszes szavazóiban sem. Úgy látja, a következő miniszterelnöknek három tulajdonsága kell hogy legyen. Az első a felkészültség, a tapasztalat, a határozottság, néha keménység a NER rendszerével szemben, illetve a nemzetközi tapasztalat az ország rendszerváltáskori renoméjának helyreállítására.

A közműminimummal kapcsolatos elképzeléséről Dobrev Klára azt mondta: másképp kell gondolkodnunk a világról. Gázból, vízből és villanyból egy minimális szint legyen ingyen, és aki nagyon sokat fogyaszt, fizessen sokat. Nem lehet olyan rezsipolitikát folytatni, ami a közösből azoknak ad, akik a legtöbbet fogyasztják.

Ami az állam általa elképzelt működését illeti, a döntési szinteket a polgárokhoz közel kell vinni Dobrev Klára szerint. Úgy véli: jobb lett volna, ha az iskolák nyitásáról az iskolaigazgatók dönthettek volna.

Milyen ország az, ahol az orvosok nem nyilatkozhatnak?

– tette fel a kérdést. Dobrev Klára úgy látja: felemelő pillanat lesz októberben, amikor úgy áll fel az ellenzéki miniszterelnökjelölt és a 106 egyéni jelölt, hogy ők győztesek lesznek.