Döntött a Szegedi Tudományegyetem, elbocsátja a botrányos kijelentéseiről hírhedt tanárt

2021.05.05. 09:39

Szűkszavú közleményt tett közzé a Szegedi Tudományegyetem a Gulyás László ellen hozott rektori döntésről. E szerint a hallgatói panaszok ügyében elrendelt tényfeltáró vizsgálat lezárult. Mint írták,

a vizsgálat megállapításait mérlegelve és azokra alapozva a Szegedi Tudományegyetem rektora mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, a Szegedi Tudományegyetem értékrendjével összhangban, meghozta a szükséges munkáltatói intézkedést.

A közlemény arra nem tér ki, hogy a „szükséges munkáltatói intézkedés” pontosan mit takar, a hvg.hu azonban tegnap arról írt, hogy az egyetem megválik a botrányos kijelentéseiről elhíresült oktatójától.

Gulyás László szűk egy hónapja vált híressé azzal, hogy rasszista és szexista megjegyzések sorát eresztette el az óráján. Mint azt az Index is megírta, az egyetemi tanár egyebek között azt mondta Migráció és menekültügy a XX. században című kurzusán, hogy Joe Biden amerikai elnök „félhülye”, Kamala Harris alelnök „fekete ribanc”, a japánok „degeneráltak”, ellenben Claudia Schiffert szívesen látná a hálószobájában.