Szlávik János: A koronavírust nem lehet eltüntetni

2021.05.07. 19:38

Tessék abbahagyni az antitest méregetését, mert nem mérvadó – mondta Szlávik János és hozzátette: az oltások jók és védenek, így nem az antitestek alapján kell nézni az eredményt – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Szlávik János beszélt arról is, hogy ha a terasznyitásnak lesz negatív eredménye, akkor az napokon belül látszani fog, mivel két hét a fertőzés lappangási ideje, így napokon belül egyértelmű lesz a mérleg. Megjegyezte, hogy a több városban növekvő szennyvízadat jó indikátor. Megjegyezte, hogy szerinte még kevés az oltott, de reméli, hogy a fiataloknak jó motiváció lesz a védettségi kártya az oltás felvételére. 

Azt is mondta, hogy a koronavírust nem lehet eltüntetni, mert ez egy náthavírus, ami megszelídülhet a jövőben. Az indiai mutáns megjelenésére azonban jó lesz felkészülni, mert azt megúszni nem lehet, de azt meg lehet akadályozni, hogy jobban elterjedjen. 

Szlávik János úgy tudja, hogy eddig Pfizer Comirnaty nevű vakcinájáról bizonyították be, hogy véd a mutánsok ellen.

A műsorban Menczer Tamás külügyi államtitkár azt mondta, „Magyarországon 1,6-1,7 millió ember van beoltva keleti vakcinával. Kijelentette, hogy józan ítélőképesség alapján kijelenthető, nem mehettek volna le az esetszámok, ha a kínai vakcina nem lenne hatásos. Hangsúlyozta, hogy a védettségi igazolványok elfogadásáról a szomszédos országokkal, a déli országokkal, de tárgyalás kezdenek minden országgal, amelyeknek saját igazolványuk lesz.  • Tippek
  • Csok