Varga Judit: cél, hogy 2030-ra az EU azon öt országa közé tartozzunk, ahol a legjobb élni

2021.05.07. 20:18

Európa demográfiai és gazdasági kihívásaira a megfelelő választ a munka alapú társadalomban és a családok támogatásában látjuk – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a kezdődő portói szociális csúccsal kapcsolatos Facebook-bejegyzésében péntek délután.

Úgy gondoljuk, hogy a nemzetállamok a legalkalmasabbak arra, hogy a szakpolitikák kialakításakor figyelembe vegyék a gazdasági környezetet, valamint a társadalmi és kulturális hátteret.

Az Európai Unió azt a célt fogalmazta meg, hogy az aktívkorú népesség legalább 78 százalékát vonjuk be a foglalkoztatásba 2030-ig.

Varga Judit állítása szerint Magyarország „jól működő modelljének” és a magyar emberek munkájának köszönhetően ezt „hajszál híján már ma is teljesíti”, ezért úgy véli, „jóval ambiciózusabb célt tűztünk ki magunk elé, mint az Európai Unió.”

A magyar kormány szándéka, hogy a következő évtizedben 85 százalékára emeljük a foglalkoztatottságot, sőt: 2030-ra az EU azon öt országa közé tartozzunk, ahol a legjobb élni, lakni, és dolgozni

 – hangzik az ambíció.

🗂 Felkészülés a most kezdődő portói szociális csúcsra. ⚠️ Európa demográfiai és gazdasági kihívásaira a megfelelő...

Publiée par Varga Judit sur Vendredi 7 mai 2021

Varga Judit szerint a járvány okozta gazdasági válság legyőzése európai szinten is az erős és versenyképes tagállamok teljesítményén múlik.

Portóba történő megérkezésekor egyébként Orbán Viktor miniszterelnök is meglehetősen hasonló tartalmú nyilatkozatot tett a munkaalapú társadalmat illetően.