Izomból törte le autójával a sorompót egy férfi Szombathelyen

2021.05.08. 11:26

Egy huszonhét éves szombathelyi férfi személygépkocsival közlekedett 2021. április 5-én, amikor későn észlelte a vasúti fénysorompó piros jelzését, ezért keresztülhajtott a vasúti átjárón és járművével letörte annak az egyik, csukott állapotban lévő csapórúdját – adta hírül a police.hu

Arról nincs információ, hogy miért nem érzékelte a sofőr idejében a fénysorompót, ez adódhatott abból, hogy túl nagy sebességgel haladt, illetve abból is, hogy figyelmetlen volt, valamint ezek együttese is okozhatta a balesetet.

A rendőrség híradásából kiderül, hogy a férfit nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, a sofőr a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Vele szemben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.  • Tippek
  • Babaváró hitel