16:00, December 04.
Franciaország 3
Lengyelország 1
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 3
Szenegál 0

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-díjait

2021.05.11. 09:12 Módosítva: 2021.05.11. 09:13

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-jait, tiltakozásul a díjat odaítélő szervezet tagsága ellen – adta hírül a The Guardian.

A filmsztár három Golden Globe-ot kapott: a drámai alkotásban nyújtott legjobb főszereplőnek járó elismerést a Született július 4-énért és a Jerry Maguire-ért, a Magnóliában pedig a legjobb mellékszereplőnek járó alakításáért tüntették ki.

A Golden Globe-díjakat odaítélő, Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került diszkriminatív gyakorlata és etikai problémák miatt, egyebek között azért, mert ajándékokat fogadtak el különböző iparági szereplőktől. 
    
Cruise lépése előtt Scarlett Johansson és Mark Ruffalo is felszólította a filmeseket, hogy ne vegyenek részt a Golden Globe-on, amíg lényegi változások nem történnek a HFPA-n belül. A Netflix, az Amazon és a WarnerMedia pedig bojkottot jelentett be a Golden Globe ellen. Az NBC tévécsatorna éppen tegnap közölte, hogy 2022-től nem közvetíti a díjátadót.  • Tippek
  • Hírek