Hatezer adag AstraZenecát adományoz a kormány az Észak-macedón Köztársaságnak

DVAST20210415009
2021.05.12. 09:06

Hatezer AstraZeneca-vakcinát adományoz Magyarország az Észak-macedón Köztársaságnak – derül ki a kedd este megjelent Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározatban olvasható, hogy a kormány, figyelemmel a koronavírus-világjárvány következtében előállt európai járványügyi helyzetre, döntött a brit–svéd oltóanyag „ingyenes tulajdonba adásáról az Észak-macedón Köztársaság részére”. A Balkán-félszigeti államnak hatezer adagot biztosít Magyarország.

Az emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak a Nemzeti Népegészségügyi (NNK) bevonásával kell gondoskodni a vakcinák rendelkezésre bocsátásáról, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek fel kell vennie a kapcsolatot az Észak-macedón Köztársaság kijelölt képviselőjével, majd Kásler Miklóssal együtt gondoskodni az oltóanyagok átadásáról – rögzíti a kormányhatározat.

(Borítókép:  AstraZeneca koronavírus elleni vakcinák a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal hűtőhelyiségében Tatabányán 2021. április 15-én.  Fotó: Vasvári Tamás / MTI)