Vádat emeltek a füzesabonyi mécsestolvaj ellen

2021.05.13. 13:06

Több mint egy éven keresztül lopta egy férfi Füzesabony köztemetőjéből mécseseket, hogy az otthonában azokkal világítson. A tolvaj ellen vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség – adta hírül a Heves Megyei Főügyészség

Az Index korábban beszámolt a arról, hogy a férfi  2019. szeptembere és decembere között legalább nyolc alkalommal megjelent a város temetkezési helyén, ahonnan  harminc különböző síremlékről ugyanennyi darab, egyenként 650 forint értékű műanyag, elemes mécsest tulajdonított el. 

Később, 2020 őszén a férfi tovább folytatta a bűncselekmények elkövetését, és újabb húsz síremlékről emelt el világító berendezéseket úgy, hogy az egyik kegyeleti helyre rövid idő alatt háromszor is visszatért, ahonnan így összesen 1. 950 forint értékben tulajdonított el mécseseket.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség az ötven lopás miatt az kérte a bíróságtól, hogy a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését elismerő és a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tevő vádlottal szemben jóvátételi munka intézkedést alkalmazzanak, és emellett rendeljék el a férfi pártfogó felügyeletét is.