Magyar bravúr a Giro d’Italián

K  AP20210513327
2021.05.13. 17:27 Módosítva: 2021.05.13. 17:58

Valter Attila nagyszerű teljesítményt nyújtott a Giro d'Italián csütörtökön, és az országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán átvette összetettben a vezetést.

A Groupama-FDJ 22 éves magyar versenyzője a következő szakaszon így már rózsaszín trikóban tekerhet.

Valter Attila minden nap lépdelt előre a mezőnyben, kedden még az ötödik helyen állt összetettben – akkor a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót ölthette magára –, szerdán pedig már a negyedik helyről várhatta a csütörtöki szakaszt, amelyen 12. helyen ért célba a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi etapon, ám mindenkit megelőzött, aki összetettben előtte állt.

A magyar bringás, aki immár a fehér és a rózsaszín trikót is kiérdemelte, 11 másodperccel vezet a belga Remco Evenepoel és 16 másodperccel a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt a 21 szakaszos verseny hatodik etapját követően.

„Reggel viccelődtünk az összetett elsőséggel. Őszintén szólva gondoltam a rózsaszín trikóra a szakasz előtt, tudtam, hogy erősek a lábaim és jól tudok menni a hegyen. A végén figyeltem a többiekre is, amennyire tudtam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy ilyen nehéz szakaszon tartanom a lépést a legjobbakkal” – mondta a csütörtöki szakasz után Valter az Eurosportnak.

A csütörtöki szakaszt a svájci Gino Mäder nyerte meg, és a Giro d'Italia történetében először fordult elő olyan, hogy az első hat etapon hat különböző nemzet versenyzője végzett az élen.

(Borítókép:  Az összetettben élen álló Valter Attila a Groupama-FDJ csapat versenyzője ünnepel a pódiumon a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszának eredményhirdetésén Ascoli Picenóban 2021. május 13-án. Fotó:  Gian Mattia D'Alberto /  MTI / AP)  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön