Kezdődik az újabb Pfizer-kampány, csaknem 144 ezer szerencsés kerülhet sorra

2021.05.13. 08:09

Jellemzően azok, akik március elejéig regisztráltak, kaphatnak ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm-, az AstraZeneca- és a Szputnyik V mellett mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. Ezzel mintegy 144 ezer ember előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a Pfizer–BioNTech Comirnaty nevű oltóanyagával oltakozhasson.

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható – írja a hivatalos tájékoztató honlap. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat. Időpontot foglalni ide kattintva is lehetséges. 

Felhívták a figyelmet, hogy csak azokat oltják be, akik SMS-t kaptak. 

Arra is kérték az oltakozni vágyókat, hogy a zavartalan lebonyolítás érdekében ne jelenjenek meg olyanok az oltópontokon, akik nem jogosultak az oltásra, vagyis nem regisztráltak, vagy regisztráltak, de még nem kaptak jogosultságot az időpontfoglalásra, vagy ugyan kaptak SMS-t, de mégsem foglaltak időpontot.

A kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

Valószínűleg azért, mert amikor Orbán Viktor ledobta a Pfizer-bombát a Fradi-meccs előtt, kisebb káosz alakult ki az oltópontokon, és boldog-boldogtalan megjelent, hogy ezzel a vakcinával oltakozhasson. Ott voltak munkatársaink is. 

Akkor azt tapasztalták, hogy a kórházak nemigen lehettek felkészülve a rohamra, a tűző nap pedig gyorsan megtette a hatását a csigalassúsággal haladó, 200-300 méteres sorban. Az viszont, hogy valaki otthagyja az egészet, fel sem vetődött.  • Hírek
  • Csok