Szakadó esőben, több száz méteres sorokban kell várni Budapesten a Pfizer-oltásra

2021.05.17. 16:42

A szakadó esőben órákat vártak azok, akik ma mentek oltakozni, mire megkaphatták a koronavírus elleni védőoltást. A Blikk egyik olvasója arról tájékoztatta a lapot, hogy reggel kilenc óta ácsorog egy véget nem érő sorban a Péterfy Kórház oltópontja előtt, és még délben is ott volt. A névtelenséget kérő olvasó ráadásul nem is az első oltására várt. 

„Reggel kilencre érkeztem, azóta is várok, óriási a sor, pedig azt mondták, a második oltásomat már hamarabb megkapom, nem kell rá várnom. Bőrig áztam, hiába volt nálam esernyő” – mesélte, és hozzátette, hogy korábban azt mondták neki, hogy ezúttal nem kell regisztrálnia, mert benne van a rendszerben, és nem kell órákat sorban állnia.  

„Tévedtek, ráadásul most az idő sem kedvezett, szakadó esőben álltunk az utcán, most pedig csuromvizesen idebent” – tette hozzá felháborodva. A Telex a helyszínen már nem talált akkora tumultust. Mire odaértek, nagyjából harminc ember várt Sinopharm oltásra. A környéken élők már megszokták a kígyózó sorokat a kórháznál, és általában nagyjából délre el is fogy.

A Telex kapott viszont egy fülest arról, hogy a Rókusnál több száz méteres sor áll. A helyszínre érve azt mondták nekik, hogy nagyjából ötven percbe telik bejutni az oltópontra, ahol többnyire a Pfizer-BioNTech oltóanyagára várnak.

Egy Index-olvasó még pénteken volt oltakozni a Városmajorban. Azt írta, kismamaként időpont nélkül mehetett a második oltására, és csak egy ember volt előtte. Felháborítónak tartja azonban, hogy sok helyen továbbra sem veszik előre a kismamákat, ahogy azokat az édesanyákat sem, akik szoptatnak, időpontot pedig nem tudnak foglalni. Egyedül a Semmelweis Egyetem fogadja őket soron kívül – mondta el. 

Az Index korábban arról tájékoztatott, hogy több, oltásra váró fővárosi magyar is csak a lakóhelyétől távol eső oltóponton tudott foglalni, hogy megkapja a Pfizer vakcináját. 

Még az április 30-i nagy oltakozási rohamban az Index munkatársai is szinte lehetetlen küldetésre indultak, miután Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában ledobta a Pfizer-bombát. 

Ha önnek is órákon át kellett várakozni, hogy megkapja az oltást, írjon nekünk! Élménybeszámolóját az ugyelet@index.inda.hu e-mail-címen várjuk.   • Hírek
  • Lakáshitel