2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Hatmilliárd forintot kaptunk katasztrófavédelemre az uniótól

2021.05.19. 13:43 Módosítva: 2021.05.19. 13:44

Az Európai Unió támogatásával mintegy 6,1 milliárd forint értékben fejlesztette eszközparkját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) – írja az MTI. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében a szervezet mintegy 59 új gépjárművel és számos technikai felszereléssel gyarapodott. A projekt célja a hazai tűzvédelem erősítésén túl a klímaváltozás káros hatásainak enyhítése.

A 2013-ban megkezdett és most befejeződött program nyomán az ország valamennyi megyéjében és a fővárosban is gyarapodott és fejlődött a jármű- és eszközállomány. Többek közt 16 szimplafülkés vízszállító járművet, 14 duplafülkés vízszállító járművet, három konténerszállító járművet, három nehézterepi erdőtűzoltó járművet, 21 erdőtüzes gyorsbeavatkozó járművet és két üzemanyagszállító-töltő gépjárművet állítottak szolgálatba – közölte az OKF. 

A fejlesztés nyomán a modern járműveknek köszönhetően csökken a vonulási idő, hatékonyabbak és gyorsabbak a beavatkozások, a nehezen megközelíthető, külterületi, erdős területeken is megoldott a vízutánpótlás, valamint az üzemanyag- és áramellátás.

A nagy kiterjedésű szabadtéri tüzek mielőbbi megfékezésével csökken a környezetszennyezés, épségben marad a természeti környezet, hosszabb távon pedig mindez csökkentheti a klímaváltozás hatásait is – olvasható az OKF közleményében.