Emberölés miatt körözött német férfiakat fogtak el Győrben

2021.05.21. 16:01 Módosítva: 2021.05.21. 16:01

A magyar hatóságok pénteken közölték, hogy mi is történt. Azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei először azért intézkedtek a két férfi ellen a Budapest-Bécs között közlekedő személyvonaton szerda délután, mert semmilyen irat nem volt náluk. Győrben leszállították őket a vonatról, átvizsgálták a ruhájukat, és egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak.

A győri rendőrök ezután előállították őket és drogtesztet végeztek rajtuk, amely mindkettejüknél pozitív lett. Ezt követően gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók felvették a kapcsolatot a német rendőrséggel, amely – miután megállapította a személyazonosságukat – azt közölte, hogy mindkét férfi ellen nemzetközi körözést rendeltek el erőszakos bűncselekmény gyanúja miatt. Ezért mindkét férfit őrizetbe vették a magyar rendőrök – olvasható a hazai rendőrség közleményben.

Később viszont az is kiderült, hogy a két gyanúsított emberölés miatt állhat majd a vádlottak padjára.

A bajor hatóságok ugyanis közölték, hogy emberöléssel gyanúsítanak három 24 éves német fiatalt, akik közül egyet Augsburgban, a másik kettőt pedig Magyarországon, Győrben vették őrizetbe. A német ügyészség kiadatásukat kérte a magyar hatóságoktól – írták.  

Német lapok beszámolója szerint az eset május 15-én, szombat este történhetett. Az áldozatra, egy Landsberg am Lechben élő 26 éves férfire súlyos sérülésekkel találtak rá, miközben segítségért kiabált és kórházba vitték. Ott azonban hétfőn meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport