Leficsúrozta a házelnököt, közel tízmilliót kell fizetnie Jakab Péternek

2021.05.21. 14:21

A Jobbik elnöke közleményében azt írta: 9,6 millió forintos büntetést kapott azért, hogy megsértette a házelnököt. Mint ismert, a politikus az országgyűlés hétfői ülésén ficsúrnak nevezte Kövér Lászlót. Kövér László ugyan figyelmeztette Jakab Pétert, de a Jobbik frakcióvezetője neki is visszaszólt. A házelnök végül egy perc után elnémította Jakab mikrofonját, és komoly következményekkel fenyegette meg.

 „Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják” – így Jakab a közleményében. 

Hozzátette: véleménye szerint még így is finoman fogalmazott a fideszes honatyával kapcsolatban, valamint arra emlékeztetett, hogy Kaleta Gábor például csak félmillió forintos büntetést kapott pedofília miatt.

Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam.

A szólás szabadsága, a vélemény szabadsága meg 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia. „Itt tartunk ma, az úgynevezett rendszerváltás után 32 évvel. Ezért is kell jövőre elsöpörni Európa szégyeneit. El is fogjuk” – írta.

Jakab – mint a Jobbik által küldött közleményben fogalmaz – soha nem fog elhallgatni, „akkor sem, ha büntetésből a házamat viszitek.”

Jakab Péter egyébként nem először alakít az Országgyűlésben. Rendre megszegi a Ház szabályait. Tavaly novemberben rekordnagyságú büntetésre, mintegy 4,4 millió forintra bírságolta meg Kövér László, mert a borsodi időközi választás után egy zsák krumplit akart elhelyezni Orbán Viktor miniszterelnök asztalán.   • Hírek
  • Hírek