Jön az újabb hidegfront, velünk marad az égiháború

2021.05.24. 17:11

Pünkösd hagyományosan a legfényesebb, legderűsebb ünnepünk, de most valahogy csak a borús arcát mutatja. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád áradása miatt Bőcsön kellett utakat lezárni azután, hogy néhány napja már a Sajó is kilépett medréből a rengeteg eső miatt. És úgy tűnik, még mindig nincs vége.

A reggel kiadott citromsárga riasztást az ország nyugati felében már narancssárga váltotta fel, késő este ugyanis újabb, esőt hozó hidegfront éri el az Ausztriával szomszédos területeket. A Kisalföldön viharos széllökésekkel, felhőszakadással és jégesővel kísért heves zivatarok lehetnek,  ezért Vas és Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A napokban már többször tört ránk jégeső és hatalmas mennyiségű csapadék. 

Kedden a lehangoló csapadékhelyzet ellenére a hőmérséklet miatt nem lehet panaszunk, bár az éjszakai és a nappali értékek között változatlanul nagy lesz az eltérés. Ez azt jelenti, hogy amíg például Sopron környékén csak 14–15, addig Békéscsabán 29–30 fokot mérhetünk. Éjjel viszont örülhetünk, ha nem lesznek mínuszok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 fok körül valószínű.