Újra jár a Zsuzsi vonat

2021.05.27. 21:02

Hosszú és csendes pandémiás kényszerpihenőt követően újra közlekedik a 139 éves Zsuzsi erdei vasút – jelentette be a debreceni polgármester a szezonnyitó ünnepségen. Papp László utalt rá, hogy a másfél éves üzemszünet idején kormányzati támogatással több mint 770 millió forintból több mozdonyt és kocsit, illetve hét kilométeres pályaszakaszt is felújítottak.

A polgármester fontos értéknek nevezte, hogy az 1882-ben útjára indult kisvasút Magyarország leghosszabb ideje, folyamatosan, megszakítás nélkül üzemelő kisvasútja a 21. században is zökkenőmentesen működjön.

Debrecent több mint 15 ezer hektár erdő veszi körül. A polgármester abban bízik, hogy újra sok helybéli keresi fel a környék erdei kirándulóhelyeit a Zsuzsi vonattal.

A márciusban meghirdetett tavaszi nagytakarítás kampány mozgalommá nőtte ki magát, melynek keretében debreceni fiatal sportolók szálltak fel a Zsuzsi vonat első járatára, és a 17 kilométeres erdei pálya mentén több megállónál összeszedték az eldobált szemetet – adta hírül az MTI.