Elengedték Tasnádi Pétert, szabadlábon védekezhet

2021.05.29. 16:29

Szabadlábon védekezhet a magyar keresztapaként ismert Tasnádi Péter, akit csoportosan elkövetett önbíráskodás gyanúja miatt a TEK kommandósai őrizetbe vettek – írja a Blikk

Megjegyzik, úgy tűnik, az ügynek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, ugyanis a volt maffiózót a bíróság péntek este hazaengedte, és elrendelte a bűnügyi felügyeletét. Ez azt jelenti, hogy Tasnádi Péter szabadlábon védekezhet, de nyomkövetőt kell hordania, Pest megyét pedig csak engedéllyel hagyhatja el.

Korábban az Index is írt róla, hogy csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki Tasnádi Pétert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az egykori maffiavezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik felszámolóegysége fogta el csütörtökön Budapesten, gyanúsítotti kihallgatása után pedig őrizetbe vették. A gyanúsítás hátterében a Magyar Nemzet szerint az a vagyonjogi vita állhat, amely egy jászsági településen élő házaspár között tört ki a 2021. januári válásuk után. Az exmaffiavezér elfogását videón is megnézheti, ha érdekesnek találja.