Jakab Péter börtönválogatottat, Orbán Viktor bohócokat emleget

D SOS20210531060
2021.05.31. 17:40 Módosítva: 2021.05.31. 17:40

Hétfőn a napirendi felszólalások és az interpellációk után azonnali kérdéseket intézhettek a képviselők Orbán Viktor miniszterelnöknek is a parlamentben. A miniszterelnök huzamosabb ideig nem volt jelen az üléseken, most azonban rendesen válaszolt.

Elsőként Jakab Péter szólalt fel, aki azt mondta, hogy úgy érzi magát, mintha visszateleportált volna a rendszerváltás előtti időkbe, mindezt azért, mert kimondta, hogy ficsúr, és meg is büntették érte 9,6 millió forintra. Ezután ironikusan tanácsot kért Orbán Viktortól arra, hogy milyen szavakért jár majd büntetés.

Hogyan nevezné a női luxustáskák szerelmesét, Rogán Antalt, vagy azt az embert, aki azt állítja, hogy bérből és fizetésből él: utcai harcosnak? Önök nagyon sértődősek. Mire fel ennyire sértődősek?

– kérdezte Jakab Péter Orbán Viktortól. Szerinte nem őt büntették meg, hanem a magyar embereket, majd feltette a következő kérdést:

Minek nevezzelek?

Tapsban tört ki a frakció. Erre a miniszterelnök úgy reagált, hogy Jakab Péter komoly pozícióban van, és egy ideig komolyan is vették, de szerinte komédiás lett, aki hétről hétre bohócot csinál magából. 

Ezek a bohócmutatványok sokba kerülnek magának, hatmillió forint, ennyit költenek magára minden hónapban a választópolgárok. Mi hatmillióért szellemesebb mutatványt várunk, kérem, szedje össze magát

– mondta Orbán Viktor.

Akkor, miniszterelnök úr, hogyan nevezzük önt, tolvajnak?

– kérdezett vissza Jakab Péter. 

Majd a házelnök figyelmeztette a Jobbik frakcióvezetőjét, akitől végül elvették a szót. Ekkor Jakab Péter még annyit mondott, hogy Orbán Viktorékból kijönne a komplett magyar börtönválogatott. Majd felmutatott egy trikolór zászlót, aztán újra elnémították a mikrofonját.

(Borítókép:  Jakab Péter a Jobbik frakcióvezetője azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én.  Fotó: Soós Lajos / MTI)