Hajrá, Zsóka! – a Jobbik Gy. Németh Erzsébetet támogatja Újbudán

2021.06.01. 11:39 Módosítva: 2021.06.01. 11:39
A Jobbik a DK-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest tartja a főváros egyik legaktívabb politikusának, ezért őt támogatják az előválasztáson Újbudán, vagyis Budapest 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületében – ezt a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter közölte.

Mostanra már tucatnyi olyan ellenzéki jelölt van, aki mögé több ellenzéki párt is beállt az őszi előválasztás előtt. A Jobbik nyitotta meg a sort azzal, hogy támogatásáról biztosította az LMP-s Csárdi Antalt, azóta általánossá vált, hogy az ellenzéki összefogásban részt vevők egymás jelöltjeit is támogatják egyes választókerületekben.

Jakab Péter a közleményében azt írta, „világossá vált” számukra, hogy Gy. Németh Erzsébethez hasonló, „harcedzett” politikusokra van szükség az Országgyűlésben is.

„Ami pedig a fővárost illeti, Orbánék jobb, ha tudják: „hiába foglalják el a Várat, legfeljebb magukat bástyázhatják körbe a karmelita trónterméből vezényelve” – tette hozzá.

Jakab Péter arra is kitért:

a DK politikusa főpolgármester-helyettesként is helytállt, nem lenne ez másként akkor sem, ha 2022-től az újbudaiakat képviselné a parlamentben.

Ismét emlékeztetett rá, hogy a Jobbik csak ott indul el, ahol ők szolgálják legjobban a kormányváltást.

Ott győznünk is kell. Máshol pedig mást kell győzelemre segítenünk. Erről is szól az összefogás. És igen, építsünk közösen egy jobb országot! Gy. Németh Erzsébet elnyerte a bizalmamat, és a Jobbik is őt támogatja az előválasztáson! Hajrá, Zsóka!

– fogalmazott Jakab Péter a közleményében.

Budapest 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületében indul még a momentumos Orosz Anna újbudai alpolgármester (őt támogatja a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom is) és az MSZP–Párbeszéd közös jelöltje, Barabás Richárd újbudai alpolgármester. Gy. Németh Erzsébettel az őszi előválasztáson küzdhetnek meg a választók bizalmáért.

A Medián április végén végzett kutatást a XI. kerületben 1450 válaszadó megkérdezésével. A felmérésből az derült ki, hogy 45 százalékuk Orosz Annát támogatná egy előválasztáson, Gy. Németh Erzsébetet 21, Barabás Richárdot pedig 15 százalék.

A 2018-as országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP színeiben Simicskó István szerzett mandátumot 23 403 szavazattal. Gy. Németh Erzsébet nem sokkal maradt le, 22 494-en szavaztak rá.