Bíró lett az egykori államtitkár

2021.06.01. 20:57

Bírónak nevezte ki Áder János köztársasági elnök Hajas Barnabás volt igazságügyi államtitkárt – írja a HVG.

Hajas Barnabás volt Trócsányi László igazságügyi miniszter kabinetfőnöke, erről a posztjáról valószínűleg azért kellett távoznia, mert korábban még az ombudsmani hivatal munkatársaként belső leveleket szivárogtatott ki. A hivatalos indoklás úgy szólt, hogy a józsefvárosi tűcsereprogrammal kapcsolatban „felmerült a személyes érintettsége”.

Mint azt megírtukHajas Barnabás a saját számítógépén hozhatta létre a fájlokat, amelyek később a Magyar Nemzethez kerültek. A lap számolt be arról, hogy az ombudsmani hivatal és a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa arról egyeztetett, hogy mikor jelenjen meg a józsefvárosi tűcsereprogramról szóló jelentés. A cikk azt sugallta, hogy az ombudsmant a TASZ irányítja.

Később Hajas Barnabás az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára lett. Erről a posztjáról a minisztérium közleménye szerint azért távozott, mert „a két évre meghatározott feladatokat mintegy tíz hónap alatt elvégezte, új szakmai kihívásokat keres”.  • Tippek
  • Babaváró hitel