Orbán Viktor fogadta Péterffy Tamást

2021.06.01. 16:04

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az Egyesült Államokban élő üzletember nevéhez kötődik a Timber Hill (a későbbi Interactive Brokers) cég megalapítása, amely az első olyan vállalkozás volt, amely számítógépes kereskedést vezetett be a nyolcvanas évek elején – emlékeztetett Havasi Bertalan.

Kapcsolódó

Felfoghatatlan összegekkel nőtt a dollármilliárdosok vagyona

Elon Musk kaszálta a legtöbbet, ő 126,4 milliárd dollárral lett gazdagabb, de nem ő vezeti a listát.

Hozzátette: a miniszterelnök 2017 júniusában a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Péterffy Tamásnak a Washingtonban létrehozandó Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum támogatásáért, valamint a magyarság jó hírét gyarapító érdemei és példaértékű életútja elismeréseként.

Keddi megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is – mondta a sajtófőnök.

Péterffy Tamás és Orbán Viktor egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány bénító korlátozásai után mindent meg kell tenni a gazdaság mielőbbi újraindítása és a munkahelyek megvédése, valamint újak teremtése érdekében. Szóba került a menekültkérdés is. Erről úgy vélekedtek, hogy a tömeges illegális bevándorlás veszélyt jelent a nemzetek és azok kulturális identitása számára.