Korrupt parkolóőrök ellen emeltek vádat

2021.06.04. 20:27

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.

2019 januárjában a két vádlott együtt látott el szolgálatot egy kerületi önkormányzat közterület-felügyeletének alkalmazottjaiként.

A vádlottak egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen engedély nélkül parkoló autóra kerékbilincset raktak fel.

Az autó tulajdonosa befizette a kerékbilincs levételének díját. Ezt követően a parkolóőrök elmondták,  hogy feljelentést tesznek a sofőr ellen és százezer forintos bírságra számíthat, de elmagyarázták, hogy ez megbeszélhető és elintézhető másképpen is.

Majd megegyeztek abban, hogy a sofőr fejenként húszezer forintot ad a parkolóőröknek, hogy eltekintsenek a mozgáskorlátozott helyen engedély nélküli parkolás miatti feljelentéstől.

A megbeszélt összeget a férfi a helyszínen nem tudta átadni, ezért egy későbbi időpontban történő pénzátadásban egyeztek meg. Erre azonban nem került sor, mert a sofőr szólt a történtekről a családjának, és feljelentést tettek az ügyben – tájékoztatott a Magyar Ügyészség.