18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lefoglalt telefonnal fotózta magát a mosdóban egy Pest megyei rendőr

2021.06.04. 09:20
Információink szerint vizsgálat indult a budaörsi rendőrségen, miután egy lefoglalt mobiltelefonnal fotókat készített magáról egy rendőr a mosdóban. A mobilt átvette a tulajdonosa, majd visszament a rendőrségre, miután a galériájában rábukkant a fényképekre. Az ügyben parancsnoki kivizsgálás indult.

A budaörsi rendőrségre múlt héten érkezett a bejelentés, hogy egy fiatal nőnek ellopták a mobiltelefonját egy bevásárlóközpontban. Mint utólag kiderült, a mobilt teljesen véletlenül tette el egy idős asszony, mert a készülék pont olyan volt, mint a sajátja. A rendőrség hamar előkerítette az eszközt, az idős asszony pedig sűrű elnézést kérve bevitte a telefont a budaörsi kapitányságra. Az ügyben nem indult eljárás, mivel valóban véletlen műve volt, hogy hozzákerült a mobil. 

Eddig ezzel nem is lenne gond, csakhogy a mobil másodszor is rossz kezekbe került, az Index információi szerint

egy ott dolgozó rendőr magával vitte a kapitányság mosdójába, ahol önmagáról készített felvételeket a véletlenül elcsent mobillal.

A telefont visszatette az átvevőnyilatkozat mellé, a tulajdonosa pedig hamarosan megérkezett, hogy mit sem sejtve átvegye a készüléket. A papírokat aláírta, megköszönte, majd távozott, ám a galériát böngészve jött a hideg zuhany. A nő visszament a rendőrségre, számonkérte az ott dolgozókat, és feljelentést tett. 

Vizsgálat indult

Kerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályát, ahová a következő kérdéseinket intéztük tájékoztatást kérve:

  • Valóban belső vizsgálat indult a Budaörsi Rendőrkapitányságon?
  • Valóban kompromittáló felvételeket készített egy rendőr egy lefoglalt telefonnal?
  • Milyen pozícióban van a vizsgált személy?
  • Melyek a legfőbb szabályai az ellenőrzéssel kapcsolatos eljárásnak?
  • Milyen szankciókra számíthat a vizsgált személy, ha bebizonyosodik, hogy saját célra használt egy lefoglalt mobiltelefont?

Kérdéseinkre Szabóné Berki Bianka rendőrszázados, megbízott osztályvezető-helyettes szóvivő reagált.

Megkeresésre válaszolva tájékoztatom, hogy az ön által kérdezett esettel kapcsolatban parancsnoki kivizsgálás van folyamatban

– küldték válaszul.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport