Boglárka
22 °C
35 °C

Karácsony Gergely: Ha az ellenzék nyeri a választásokat, nem támogatják a kínai egyetemet

2021.06.06. 11:30

Az ellenzéki jelöltekkel közösen írna levelet a kínai elnöknek és a Kínai Kommunista Párt főtitkárának Karácsony Gergely, amelyben egyértelműen kijelentik, hogy nem támogatják a Fudan Egyetem felépítését, amennyiben ők kerülnek ki győztesen a 2022-es választásokból.

Felkérem az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, tegyük együtt világossá, írjuk meg közösen hivatalos levélben Kína elnökének, egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek: 2022-ben a kormányváltás után, bármelyikünk is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten, megépül viszont a Diákváros, és nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától

− írta közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester úgy tervezi, hogy már holnap elkezdi az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel a közös kiállásról.

A szombati tüntetésekről azt írta:

nem csak a kínai kommunista egyetem ellen és a Diákvárosért tüntettünk. De kiálltunk sok milliárd forintnyi közpénz lenyúlása ellen. Kiálltunk Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen. Vagyis nem a kínai emberek ellen, hanem a saját hazánkért, a saját önbecsülésünkért álltunk ki.

Karácsony Gergely hozzátette: tiltakoztunk és tiltakozni is fogunk nemcsak Budapest újabb megbüntetése ellen, de azért is, hogy senki ne herdálhassa el a vidéki magyar fiatalok boldogulásának esélyét.