Dobrev Klára támogatásáért hálás a jobbikos politikus

2021.06.07. 11:56
Csak összefogással lehet leváltani a Fideszt, csak összefogással lehet felszámolni az urambátyámrendszert – írta közösségi oldalán Rig Lajos.

Megköszönte a DK-nak és személyesen Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltnek is a támogatást. Ez azt jelenti, hogy a Demokratikus Koalíció is Rig Lajost tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy kihívója legyen a Fidesz jelöltjének a 2022-es választáson.

Rig Lajos szerint:

Ideje a térségünknek is félretenni az ideológiai vitákat. A DK megtette ezt, ami miatt kivívta a hálámat és tiszteletemet. Szövetségünk alapja, hogy nem azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt.

A politikus korábban a Jobbik radikális jobboldalához tartozott. 2015-ben például olyan fajgyűlölő cikket is posztolt, amelyből az derül ki, hogy a cigányságot a zsidók biológiai fegyverként használják.

Jelenleg a Veszprém megyei 3-as választókerületben Fenyvesi Zoltán az országgyűlési képviselő, miután 2018-ban legyőzte az őt kihívó Riget. A Jobbik politikusa akkor Vona Gábor pártelnök lemondása után listáról szerzett parlamenti mandátumot.