Jakab Péter hibázott egy DK-s jelöltnél

2021.06.07. 17:04
Hátrányai is lehetnek, ha a pártok futószalagszerűen jelentik be az ellenzéki előválasztásra ajánlott jelöltjeiket. Jakab Péter a közösségi oldalán közölte, hogy egy újabb DK-s politikust támogatnak Egerben, de először egy másik DK-s politikus képét mellékelte hozzá, akit egyébként szintén támogat a Jobbik.

„Berecz Mátyás azt képviseli, amit mi: a szabadabb közéletet, az igazságosabb választási rendszert, független egyetemeket, önkormányzatokat és igazságszolgáltatást tűzte a zászlajára. (...) Berecz Mátyás komoly esélyekkel indul az előválasztáson, így most őt kell támogatnunk. Az én bizalmamat elnyerte, hajrá Mátyás! – írta a Facebook-oldalán Jakab Péter, aki a támogatásáról biztosította a DK jelöltjét Heves megye 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületében.

Apró malőr, hogy a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a bejegyzéshez a DK-s Konczer Erik képét mellékelte. Őt Komárom-Esztergom megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében támogatja a Jakab Péter vezette párt.

A hibára a jobbikos vezető bejegyzése alatt a hozzászólók is felhívták a figyelmet. Azóta a posztot törölték, és már javítva újra megosztották.

Heves megye 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületében indul még a momentumos Jánosi Zoltán, és az MSZP-Párbeszéd színeiben Mirkóczki Zita korábbi egri alpolgármester, akit tavaly júniusban cserélt le posztjáról a volt jobbikos politikus, egri polgármester, Mirkóczki Ádám. A névazonosság nem véletlen, a szocialista politikus másod-unokatestvére az egri városvezetőnek.