Vaskerekeken toboroz a BKV

2021.06.08. 18:15

Rendhagyó módját választotta a BKV annak, hogy felhívja a pályaválasztók figyelmét a betölthető álláslehetőségeikre. Mától csaknem másfél évig egy átlátszó plexielemekkel egyedivé alakított Tatra szerelvény szállítja az utasokat több fővárosi vonalon. A plexielemek bepillantást engednek a villamosközlekedés technikájába, egyben szemmel láthatóvá válik, milyen feladatokkal várja leendő munkatársait a közlekedési cég vaskerekes ágazata. 

Budapest egyik legnagyobb munkáltatójaként a BKV-nál közel 10 ezren dolgoznak a főváros közösségi közlekedésének biztosításán. A vállalat felismerte, hogy az utánpótlás biztosításához aktív toborzásra van szükség, ezért járműveinken és a megállókban is megjelentek álláshirdetéseik, továbbá együttműködnek több felsőoktatási intézménnyel, duális képzéssel egyengetve a leendő kollégák útját a céghez.

Kampányuk legújabb eleme a különleges T5C5K2 szerelvény, amelyen a plexielemekkel láthatóvá tett műszaki berendezésekhez kapcsolódó munkaköröket jelölték meg, szó szerint plasztikussá téve a jövőbeli munkát. 

Fontos, hogy ne csak jól képzett, hanem elkötelezett és lelkes kollégák dolgozzanak a BKV-nál, akiket tényleg érdekel a munka, amit végeznek

emelte ki a villamos elindulását megelőző sajtótájékoztatón Bolla Tibor, a vállalat vezérigazgatója.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az eseményen azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió célja 2050-re elérni a karbonsemlegességet, amiben az egyik legfontosabb szerepe a városi közlekedésnek van.

Ezért sokkal több villamos fog futni, hiszen azt szeretnénk, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést

– ígérte Tüttő Kata. A várospolitikus kitért arra is, hogy sok ágazatban az automatizáció a munkahelyek elvesztésével fenyeget, a közösségi közlekedésben viszont a munkahelyeket támogatja, hogy minél többen választhassák jövendő szakmájuknak ezt a területet.