Lóránt kifogta a harcsát, ami korábban berántotta a vízbe

2021.06.08. 22:00 Módosítva: 2021.06.08. 22:01
Szabó Lóránt az utóbbi napokban azáltal vált híressé, hogy berántotta őt horgászás közben a vízbe egy harcsa. A horgásznak azonban most sikerült elégtételt vennie ezért, mivel kifogta a vízből az állatot.

Lóránt már a minap is megpróbálkozott azzal, hogy revansot vesz a halon, helyette azonban csak egy másik, 45 kilós harcsát tudott kifogni.

Most viszont sikerült elkapnia azt a halat, amelyik először kifogott rajta.

„Nem terveztem pecát, de ébredés után láttam, hogy keresett egy ismerősöm, aki a tavon horgászott. Visszahívtam, hogy mi újság. Majd meséli, hogy az egyik jó harcsás helyen reggel látott egy szép nagyot mozogni. Nem is kellett több, az aznapi programokat felrúgva és a barátnőmmel való, emiatt történt összeszólalkozás után gyorsan megreggeliztem, és indultam is a tóra” – mesélte a Pecaverzumnak Lóránt. 

Elmondta, hogy körülbelül egy óra múlva már egy ötven kiló feletti halat sikerült kifognia, a java azonban csak utána jött, amikor gondolt egyet, és visszament a tett helyszínére, ahol a hal korábban berántotta őt a vízbe.

Negyvenöt perccel később aztán jött is a hal. 

Összesen négy kapásba és 45 percnyi, nagyrészt vízben végzett fárasztásba telt, hogy kifogja a halat.

A sikeres kapásról videó is készült:

 „Negyedszeri kapásra végre sikerült partra terelni a halat. A súlya 66 kiló körül volt, hossza több mint 210 centiméter” – mesélte Lóránt, aki szerint biztos, hogy a rajta kifogó halat kapta el.

 „Hogy miből tudom, hogy ő volt az? A szája szélén friss akasztás, ebből és a fordulásából feltűnt, hogy ő az. Hatalmas öröm volt megfogni és visszaengedni, fogtam már nagyobb harcsákat is, de ez a történet felejthetetlen” – lelkendezett, majd hozzátette, „végül én győztem, de hatalmas tisztelet ezeknek a gyönyörű halaknak”.