Felújítják a hárosi Duna-hidat

2021.06.09. 15:44

Jövő szerdától augusztus végéig teljes szélességében lezárják az M0-s autóút Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídjának az M1-es autópálya felé vezető hídját felújítás miatt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az M5-ös autópálya felé vezető hídon a terelés kiépítését már szombaton megkezdik. Mindkét irányban két sávon haladhat majd a forgalom.

A szakemberek új hídsarukat építenek be, de elsőként meg kell erősíteni a régi acél hídszerkezetet a saruk környezetében. Ehhez acélbordákat hegesztenek be a hídtest belső részein. A munkálatok idejére a hidat mindenképpen le kell zárni, a szerkezetet ugyanis hidraulikus sajtókkal megemelik, és ideiglenes támaszokra helyezik. A híd szerkezetét megerősítő munkák befejezését követően kerülhetnek helyükre az új fazéksaruk.

Szeptember 1-jétől a forgalomterelés megszűnik, de decemberig hétvégente az északi pálya hídján rövid ideig (legfeljebb egy-két óráig) tartó forgalomkorlátozásra kell számítani.  • Hírek
  • Bankszámla