Karácsony Gergely a legnépszerűbb Csepelen és Soroksáron

2021.06.09. 11:48 Módosítva: 2021.06.09. 11:51
Karácsony Gergely vezeti az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek listáját abban a választókörzetben, amely Csepelt és Soroksárt foglalja magába – derül ki a Závech Research legfrisebb felméréséből.

A vizsgálatot a Budapesti 17. számú országgyűlési egyéni választókerületben végezték. Ebben a körzetben Karácsony Gergely (24 százalék) a legnépszerűbb jelölt, őt követi Jakab Péter (19 százalék), Dobrev Klára (15 százalék),  Fekete-Győr András (11 százalék) és Márki-Zay Péter (6 százalék). A válaszadók 26 százaléka mondta azt, hogy nem tudja kire szavazna, vagy nem válaszolt.

A körzetben egyéni jelöltek szintjén Szabó Szabolcs független parlamenti képviselő a legnépszerűbb. Ő 2014-ben és 2018-ban még az Együtt színeiben győzte le Németh Szilárdot, jövőre viszont már a Momentum színeiben indul majd. 

Rajta kívül egyébként már csak egy ellenzéki jelölt van a körzetben, az MSZP-s Komjáthi Imre. A DK is indított egy jelöltet, Paál Gézát, de ő nemrég visszalépett Komjáthy javára. Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy a Fidesz kit indít majd itt. 

A felmérés szerint azok közt, akik biztosan elmennek szavazni, 50 százalék Szabó Szabolcsot támogatja. Paál Gézát 21 százalékuk, Komjáthi Imrét pedig 18 százalékuk támogatta, aminek fényében érdekes, hogy előbbi döntött a visszalépés mellett nemrég. A megkérdezettek 11 százaléka nem adott választ vagy még nem tudja, hogy kire fog majd szavazni.