Előkészült a Péterhegyi út felújítása, szombattól változik a buszok útvonala

2021.06.10. 14:33

Lezárult az újbudai Péterhegyi út felújításának előkészítése. Június 14-én, hétfőn a kivitelező Colas Út Zrt. átveszi a munkaterületet, az arra közlekedő autóbuszok útvonala viszont már szombaton megváltozik  közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A rekonstrukció a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszt érinti. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül. A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú lesz az Egér út felé. Az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

A BKK közölte: a 150-es autóbusz Újbuda-központ felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út (Menyecske utca) megállóhelyeket. Ideiglenesen megáll azonban az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 8E, a 40-es és a 88-as autóbuszok megállóhelyén (Sasadi út).

A 153-as autóbusz Gazdagréti tér felé nem érinti az Őrmezei út és az Igmándi utca megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út). A 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszok Kelenföld vasútállomás felé nem érintik az Őrmezei út és Igmándi utca megállóhelyeket, megállnak viszont az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Péterhegyi út/Neszmélyi út).

A 141-es, a 101E és a 101B autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve haladnak.

A 941-es éjszakai autóbusz Móricz Zsigmond körtér felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út/Neszmélyi út megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Neszmélyi út)  olvasható a BKK közleményében.  • Tippek
  • Babaváró hitel