- Belföld
- fagylalt
- balaton
- balatoni turizmus szövetség
- strand
- nyár
- cukrászat
- fagyi
- turizmus
- cukrászda
- idegenforgalom
- balatonmáriafürdő
- gyenesdiás
- balatonalmádi
- balatonszemes
- veszprém
Megvan a Balaton idei fagyija
Hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készül a Mézesem nevű fagylalt, amely a zsűri szerint a legjobb lett az idei Balaton Fagyija versenyen − adta hírül az MTI. A fagylaltot a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készítette el.
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke, Fekete Tamás elmondta: a versenyt már nyolcadik alkalommal rendezték meg. Szerinte jelentős minőségi fejlődést hozott a verseny a Balaton körüli cukrászdák, fagylaltozók életében.
A Balaton Fagyija idei versenyre 23 édességgel nevezett 13 Balaton környéki cukrászda és kézműves fagylaltozó. A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó immár harmadszor nyerte meg a versenyt.
Most először a szakmai zsűri különdíját is kiosztottak: a gyenesdiási Bringatanya és a Somogyi Fagylaltműhely „Somogyi”-Mogyi és Páhoki Pepita fantázianevű fagylaltjait ismerték el. A 2021-es balatoni versenyen három édesség nyert el különdíjat: a balatonalmádi Amaretto Fagyizó Meggyes gomolyasajt pirított dióval nevű fagyija, a balatonszemesi Margaréta Fagyizó Tökmagos fehérkávé nevű édessége, valamint a veszprémi Völgy Fagyizó Borsos marcipán nevű fagylaltja.