Fogadásból elkötötték a csónakját, levélben köszönte meg a rendőrök munkáját

2021.06.15. 08:42

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy kikötött ladikot – közölte a rendőrség. A csónak 81 éves tulajdonosa tett feljelentést, miután ismeretlenek ellopták a Duna partján leláncolt, fából készült halászladikját.

Az acsai rendőrök egy órán belül azonosították a lopással összefüggésbe hozható 19 éves budapesti K. Domonkost, valamint két tinédzser társát. K. Domonkos a cselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy fogadásból lopták el kamasz társaival a fa ladikot.

A fogadás előzménye az volt, hogy társai biztatták:

nem mersz elkötni egy csónakot!

A feladat pedig az, hogy a ladikot a Duna túloldalára kell átvinni, bár a folyó sodrása némileg megnehezítette a dolgot.

Kiválasztották, majd elkötötték a vízi járművet. Átkeltek vele a Dunán, végül egy bokor mögé rejtették. Azt tervezték, később majd visszacsempészik a tulajnak, erre azonban már nem nyílt módjuk, mindhárom fiatal rendőri kísérettel érkezett a Váci Rendőrkapitányságra. A csónakot a rendőrök megtalálták és visszaadták idős tulajdonosának.

A Váci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a három fiatallal szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást.

Néhány nappal később levelet kapott Pest megye rendőrfőkapitánya:

Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a szolgálatot teljesítő rendőröknek a munkáját, akik 2021.06.10.-én Vácott a Dunáról eltulajdonított ladikunkat (csónakunkat) szakmai hozzáértésüknek,összefogásunknak,precíz nyomozásuknak köszönhetően megtaláltak és részünkre visszajuttattak!

Tisztelettel kérjük a nyomozásban részt vett kollégákat tájékoztatni szíveskedjenek, hálásan köszönjük nekik kitartó munkájukat! Köszönjük Önöknek, hogy ilyen kiváló kollégákkal szolgálnak és védenek minket lakosságot és értékeinket!