Deutsch Tamás: A németek inkább a nemzeti lobogójukat fessék szivárványszínűre

2021.06.21. 21:57 Módosítva: 2021.06.21. 22:01
A fideszes politikus a HírTv műsorában beszélt arról, hogy mit gondol az Allianz Arena szivárványszínű kivilágításáról.

A politikus szerint folyamatosan ez történik, „ezt szivárványra pingáljuk, azt szivárványra pingáljuk” – mondta Deutsch Tamás. Nemrég egyébként kiderült, hogy a stadion nem öltözik a szivárvány színeibe a magyarok elleni meccsen. 

Mindeközben Deutsch Tamás azt javasolta, hogy ha a németek valóban komolyan gondolják ezt a felvetést, akkor inkább a nemzeti lobogójukat fessék szivárványszínűre. „Na az már lenne valami!” – kommentálta. 

A politikus – az általa egyébként nagyra tartott – Manuel Neuer német válogatott kapus döntését is kritizálta, aki szivárványos kapitányi szalagot viselt nemrég egy meccsen. Az UEFA utólag elismerte, hogy nem volt szabályos az eljárás, mégsem indított vizsgálatot az ügyben – mondta a politikus, aki szerint nemcsak a stadion kifestésére vonatkozó javaslat, hanem már ez is sok volt. 

Festegessünk, mindent tessék szíves lenn szivárványosra elfestegetni!

– üzente Deutsch Tamás. 

A politikust a műsorvezető megkérdezte, hogy érez-e pozitív visszaigazolást akkor, amikor az ellenzéki politikusok is ünneplik a franciák ellen elért döntetlen. Deutsch Tamás válaszában először azt mondta, hogy nem, azután viszont mégis kifejtette, hogy „valahol nagyon távol természetesen számít az az általános sportfejlesztési program, amit 2010 óta a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata elkötelezettségű kormány megvalósít”. 

Hozzátette: szerinte rendkívül álszent, hogy az ellenzékiek a felkészülés alatt rendszeresen „csesztetik” a sportolókat, majd amikor sikereket érnek el, akkor „odatörleszkednek a dobogóra.   • Hírek
  • Csok