Újabb hazai nyári zenei fesztivált jelentettek be, ezúttal Esztergomban

szalai zoli3
2021.06.23. 09:50
Hangot adunk a tehetségnek mottóval szervez augusztus 5–7. között a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy olyan rendezvényt, amelyen bemutatja tehetséggondozó programjait, közösségi életét, izgalmas közéleti beszélgetéseket és persze könnyűzenei koncerteket rendez. Az MCC Fesztnek Esztergom ad otthont.

Az MCC – egyedülálló pedagógiai programjával – huszonöt éve foglalkozik tehetségekkel, a fesztivál címválasztása is ezt akarta tükrözni. A helyszínválasztás azért esett Esztergomra, mert az ország egyik nagy múltú, legrégebbi városa, és nyaranta egyfajta intellektuális jelleg övezi – mondta Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója az Indexnek.

A programok kilenc helyszínen, hat színpadon zajlanak majd.

A fellépők között ott lesz a Csík Zenekar, a Magashegyi Underground, a PASO, Tóth Vera, Kállay-Saunders András,

de idesorolhatjuk Lotfi Begit és DJ Dominique-ot is. A fellépők listája néhány hét múlva lesz teljes a főigazgató állítása szerint. A zenei események mellett ottlesznek olyan külföldi sztárfellépők, előadók is, akik bepillantást engednek személyes karrierútjukba. Ilyen például Dennis Mark Prager amerikai bestselleríró, rádiós talkshow-műsorvezető vagy az indiai származású világhírű jövőkutató, Abishur Prakash, illetve Calum T.M. Nicholson kutató, aki az éghajlatváltozás megértését helyezte új alapokra. Ugyancsak mesél sikereiről Renee DiResta, a Netflixen futó sikerfilm, a Társadalmi dilemma szereplője.

Mellettük az MCC Feszten neves magyar előadók és közéleti személyiségek vitatnak meg olyan izgalmas témákat, mint a közösségi média hatása, az oktatás jövője, az éghajlatváltozás következményei, a koronavírus-járvány hatásai vagy az Európai Unió előtt álló kihívások. A beszélgetésekre már elfogadta meghívásukat Fa Nándor, Győrfi Pál és Gera Marina – erősítette meg Szalai Zoltán.

A háromnapos rendezvény alatt bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, és ott lesznek a partnerszervezetek is, hazai egyetemek, a Corvinus HÖK, a Rákóczi Szövetség, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete, a Budai Várséták - Nemzeti Hauszmann Program vagy a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat. 

A főigazgató elmondása szerint a hagyományteremtő rendezvényt az MCC részben saját forrásból, részben támogatók segítségével fogja finanszírozni. A fesztivál mindenki számára nyitott és a programok és koncertek döntő többsége pedig ingyenes lesz.

(Borítókép: Gyurkovits Tamás)  • Tippek
  • Csok