Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Még kevesebb lehet a parkolóhely Budapesten

2021.06.26. 19:28

A Lánglovagok Egyesület munkacsoport felállítását szorgalmazza Budapesten a tűzvédelmileg is szabályos parkolás megvalósítása érdekében – ismertette a szervezet közleményét az Országos Sajtószolgálat. A Lánglovagok szerint az elmúlt 50 évben különösen a panelszerkezetű középmagas és magas lakóépületeknél merültek feledésbe a tűzoltási felvonulási területek.

Mivel korábban nem volt előírás a parkolási tilalom jelzése, csak a várakozóhelyek létesítésének tilalma, Budapesten a növekvő autószám miatt a lakóépületek előtti területeket a KRESZ szabályainak megfelelően az autósok parkolási célból tömegesen kezdték igénybe venni, az önkormányzatok pedig számos esetben tűzvédelmileg szabálytalan várakozóhelyek kialakításával rontottak a helyzeten. A tűzoltási felvonulási területek megléte kiemelten fontos tűzoltási, életmentési célból – mutat rá az egyesület.

Ezért kezdeményezik, hogy a fővárosi önkormányzat, a fővárosi kormányhivatal és a tűzvédelmi szakhatóság részvételével alakuljon munkacsoport, amely áttekinti az 1965 és 1990 között létesült középmagas és magas lakóépületeknél a tűzoltási felvonulási területre vonatkozó létesítési követelményeket, a mostani állapotokat, és azt, hogy ezeknél a házaknál miként lehetne úgy kialakítani parkolót és zöldterületet, hogy az a tűzoltóság beavatkozását ne akadályozza.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek