Elővették a bizonyítékokat, tényleg merényletre készült a magyar terrorista

2021.06.29. 10:26

Az ügyészek bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé, aki „folytatólagos” vallomást tett – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat egy 21 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarországon.

A megalapozott gyanú – az ügyben lefoglalt elektronikus adatok elemzése révén – tovább erősödött.

A közlemény szerint a letartóztatás elrendelése óta kétszer is kihallgatták a gyanúsítottat, amikor az ügyészek bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal, továbbá bizonyítékokat tártak elé, és a férfi folytatólagos vallomásokat tett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség igazságügyi szakértőt rendelt ki a terhelt elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tett a gyanúsított június 2-án elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója június elején, egy nappal a fiatal férfi elfogása után azt közölte az M1 aktuális csatornán, hogy a gyanúsított az Iszlám Állam által működtetett zárt fórumon kifejezetten ajánlkozott arra, hogy olyan típusú támadást hajtson végre Magyarországon, ami nagy tömegeket érint.

Korábban az Index arról is írt, hogy bizonyítottság esetén akár tíz évet is kaphat a 21 éves kecskeméti egyetemista, akin a Terrorelhárítási Központ (TEK) több felszámolóegysége ütött rajta. Úgy tudni, robbantani akart a Puskás Arénánál a futball-Európa-bajnokság valamelyik meccse alatt, a Balaton partján pedig tömegbe akart hajtani egy autóval.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport