Elkapták a doppingbandát

2021.06.30. 20:38

A rendőrök több mint tízmillió forint értékben foglaltak le teljesítményfokozó szert tartalmazó ampullákat, tablettákat és hatezer szem Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszert több városban tartott összehangolt akció keretében még 2019 februárjában – közölte a rendőrség. A nyomozás adatai szerint P. Tamás az ország több városában árult rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerkészítményeket.

Elfogását követően a nyomozó hatóság a negyven éves berettyóújfalui lakost őrizetbe vette és kezdeményezte a letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. Vele szemben üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett és gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatták le az eljárást.

A rendőrök elfogtak továbbá egy budapesti, egy kabai és egy berettyóújfalui férfit is, akik a megalapozott gyanú szerint a P. Tamástól vásárolt tiltott szert továbbértékesítették. Velük szemben Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerrel való kereskedéssel, valamint indokolatlan mennyiségben történő megszerzéssel, tartással elkövetett gyógyszerhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szakértői vélemények birtokában az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport