Felújítják a Göncöl utcát

2021.07.05. 21:59

Megkezdődött a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása a Rákos-patak és a Kámfor utca között − tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Az útépítés több ütemben történik, az utca várhatóan év végéig újul meg teljesen.

A kivitelező Colas Út Zrt. július 2-án vette át a munkaterületet, hétfőn pedig elkezdte a mintegy 1,4 kilométer hosszú szakasz felújítását.

A Rákos-patak és az Újpalotai út−Göncöl utca−Szekszárdi utcai csomópont között forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az első ütemben a gépjárművek csak a belső sávban haladhatnak, a parkolási lehetőség megszűnik. A második ütemben átterelik a forgalmat az elkészült felületre, és a belső sávokban kezdik meg az előkészítő, bontási munkákat. Ezt követően felújítják a Fiastyúk utcai, valamint a Gyöngyösi utcai csomópontot. A munkák előreláthatólag őszig tartanak, ez idő alatt a 120-as autóbusz a megszokott szakaszon jár. Az ideiglenes megállóhelyeket ugyanott helyezik el a Göncöl utcában, ahol a jelenlegiek is vannak.

A teljes kivitelezés várhatóan decemberben fejeződik be.

A BKK közleménye szerint az eredetileg tervezettnél sokkal kedvezőbb áron kötötték meg a szerződést a Colas Út Zrt.-vel, így a korszerűsítés bruttó 1,153 milliárd forint helyett a tartalékkerettel együtt bruttó 643,5 millió forintba kerül.