18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Dunába fulladt egy ember a Csepel-szigetnél

2021.07.05. 10:00 Módosítva: 2021.07.05. 10:01

Halottat emelt ki a Dunából a fővárosi tűzoltóság négyfős búvárszolgálata. A katasztrófavédőket vasárnap este riasztotta a rendőrség, miután egy ember a csepeli Daru-dombnál elmerült a vízben. 

Az Index kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán elmondták, hogy a 47 éves férfi holttestére az erzsébeti átjáró közelében, a csőhídtól nem messze bukkantak rá a soroksári Duna-ágban. 

Mivel idegenkezűségnek nincs nyoma, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet 

– mondta Csécsi Soma szóvivő, hozzátéve, hogy ezen a környéken nincs kijelölt fürdőhely. 

A BRFK éppen a napokban mutatott be egy vízimentést, a szimulációval a folyó veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet. A visszatérő ellenőrzések ellenére ugyanis még mindig sokan fürdenek tiltott helyen. Tavaly a Dunából összesen 40 holttestet emeltek ki, ebből 4 haláleset volt a fürdőzéshez köthető.

Ha valaki fürödni szeretne a folyóban, arra is bőven van mód Dunakeszi, Göd, Szentendre, Verőce, Dunabogdány, Nagymaros, Kisoroszi, Ráckeve, Szigetcsép és Szigetszentmárton szabadstrandjain.

Tilos viszont fürdeni tiltó tábla hiányában is

  • hajóúton, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében;
  • vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében;
  • kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt, zárt vízisí és vízi robogó, valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomás területén;
  • kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabadvizekben;
  • éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított, de akkor is legfeljebb a mély víz határáig.

Ha valaki megszegi a szabályokat, szabálysértést követ el, és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető.