Sellyét egy kicsit eltörölte a föld színéről a vihar

38888557 da5e99a880e3702e35fa9bc7137aaa9f o
2021.07.10. 06:58

Hatalmas pusztítást végzett az a vihar, amely péntek este fél hat körül sújtott le a Baranya megyei Sellyére. Az ormánsági városban, Magyarország egyik legdélebbi településén mandarin méretű jégdarabok hullottak az égből, és százával törték össze a tetőcserepeket, kocsik szélvédőjét zúzták be.  

A katasztrófavédelem és a tűzoltók több egységgel vonultak ki, munkájukat önkéntesek is segítették. A BAMA péntek este azt írta, hogy a Süttő Ignác utcában egy egyszintes, palafedésű családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső. Ehhez a szigetvári tűzoltókat riasztották, a Cserfa utcába a sellyei tűzoltók vonultak ki egy kétszintes családi házhoz, a Köztársaság téren és a Széchenyi utcában a pécsi és a villányi hivatásos tűzoltók dolgoztak.

Nagy Attila polgármester elmondta, jeget még a vihar kezdete után több mint két órával, este nyolckor is lehetett szedegetni az utcákon. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentése szerint 245 lakóházban keletkezett kár az ítéletidő miatt.

Mindez azért is aggasztó – jegyzi meg a TéMa Baranya –, mert Sellye nagyon szegény, kevesen kötnek biztosítást. 

Öt közeli megyéből kilenc tűzoltóautóval harminchat tűzoltót vezényeltek a helyszínre, a lánglovagok munkáját több mentőcsapat is segíti, nyolc megyéből hatvanhatan érkeztek ide tizenhat járművel. 

A Katasztrófavédelem munkatársainak elsősorban a sérült tetőkről kell eltávolítani a törmeléket és az összetört cserepeket, feltépett bádoglemezeket, majd lefóliázni a tetőket, hogy ne ázzanak be.

A munkát a katasztrófavédelem helyi operatív törzse irányítja – tájékoztatott róla Mukics Dániel alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? Küldje el!
Küldje el nekünk!

(Borítókép: Időkép / Olvasói fotó)