2024. június 25. 18:00
Hollandia 2
Ausztria 3
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország 1
Lengyelország 1
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Elszólta magát a miniszterelnöki megbízott, LMBTQ-törvénynek nevezte a pedofilellenes törvényt

DBZOL20180707043
2021.07.11. 20:01

Valószínűleg egy nyelvbotlás áldozata lett Giró-Szász Áron miniszterelnöki megbízott, aki az Axióma Kulturális Alapítvány alapítójaként volt jelen a Hír TV keresztény szellemiségűként bemutatott Credo című műsorában, ahol a moderátor, Földi-Kovács Andrea mellett a keresztény emberek politikai felelősségéről beszélgettek Trombitás Kristóf, a Hír TV műsorvezetője és Vágvölgyi Gergely, a családon belüli erőszakon viccelődő, közpénzből működő kormánypárti portál, a Vasárnap.hu főszerkesztője társaságában.

A július 2-ai adásból most szúrt ki egy részletet a 24.hu, amely szerint az adás körülbelül 10. percénél Földi-Kovács az alábbi kérdést tette fel: Mit lehet tenni, hogyha egyszer, mondjuk, az uniós normáknak megfelelően tagállamokra kényszerítenének rá keresztény erkölcsiséggel ellenkező életvitelt? Giró-Szász erre úgy válaszolt:

Itt nagyon tág témakört is feszegetünk, mert nyilvánvalóan önmagában az egy kérdés Magyarországnak, hogy amikor látjuk most például az LMBTQ-törvényt, hogyan tud úgy partnerként együttműködni a tagállamokkal.

Olyan tagállamok kormányfőivel, amelyek egyébként olyan kijelentéseket tesznek, hogy „térdre kell kényszeríteni” Magyarországot – részletezte.

Az „LMBTQ-törvény” a megfogalmazás azért érdekes, mert a sokat vitatott törvényben épp a kormánykritikus szemszögből szokták kihangsúlyozni annak melegellenesnek tartott részeit, a kormánypárti interpretáció pedig következetesen az elfogadott törvény gyermekvédelmi, pedofilellenes rendelkezéseire helyezi a hangsúlyt. Földi-Kovács így gyorsan ki is javította Giró-Szászt:

Ugye, Áron a pedofiltörvény kapcsán kirobbant politikai vitákra utalt, és a támadásokra

 – mondta.